پایان سریال «افعی تهران» و نگاهی به حواشی این مجموعه + یادداشت سامان مقدم

سریال «افعی تهران» چهارشنبه ـ ۱۶ خرداد ماه ـ با پخش آخرین قسمت، به پایان رسید؛ مجموعه‌ای که اگرچه در زمان پخش کم‌حاشیه نداشت اما در نهایت ماجراهایش را با آرامش پشت سر گذاشت.

سینما اعتماد – به گزارش ایسنا، «افعی تهران» یکی از سریال‌های این روزهای شبکه نمایش خانگی بود که آخرین قسمت آن امروز منتشر شد. سامان مقدم با انتشار متنی همزمان با پخش آخرین قسمت، ضمن قدردانی از عوامل سریال، به طور خاص از پیمان معادی نام برده و همکاری مشترکشان بعد از ۲۰ سال را یادآور شده است.

این دو پیشتر در فیلم سینمایی «کافه ستاره» با هم همکاری داشتند و در آنجا هم معادی به‌عنوان نویسنده مقدم را همراهی می‌کرد. در حقیقت در آن زمان و تا دو سال بعد معادی صرفا به عنوان نویسنده در سینما فعالیت داشت و کارهایی چون آواز قو، شام عروسی، عطش و کما، محصول قلم این فیلمنامه‌نویس بود.

حالا معادی پس از ۲۰ سال در فضایی متفاوت از این کارها و در فضایی مشابه با فیلم‌هایی که در این دو دهه در آن‌ها ایفای نقش داشته است، این بار متنی را نوشت و در آن بازی کرد که به گفته سامان مقدم «با وجود همه‌ی اختلاف‌نظرها نتیجه داده است».

سامان مقدم در بخشی از یادداشتی که به مناسبت پخش آخرین قسمت از افعی تهران در فضای مجازی منتشر کرده، آورده است: «چه لذتی داشت همکاری با پیمان معادی در جایگاه بازیگر. اگر بخواهی فقط تعداد دفعاتی که تحت تاثیر بازی‌اش بغض کردی را بشماری به دردسر می‌افتی. همکاری دوباره من و پیمان بعد از ۲۰ سال از ساخت «کافه ستاره» در تجربه «افعی تهران» به همه‌ی اختلاف نظرها دوباره نتیجه داد و خاطره خوشی دیگر شد.»

کارگردان «افعی تهران» همچنین از حضور سحر دولتشاهی، هومن سیدی، امین حیایی، رضا یزدانی و مهران مدیری در این سریال تشکر کرده است.

واکنش معادی به اتهام «توهین به مقام معلم»

فارغ از تقدیر و تشکرها، سریال سامان مقدم در زمان پخش هم، کم حاشیه نداشت. آخرین حاشیه، از این قرار بود که سازندگان این سریال با خبری مبنی بر شکایت وزارت آموزش و پرورش از عوامل ساخت سریال «افعی تهران» مواجه شدند که به دلیل سکانس مواجهه شخصیت آرمان بیانی (با بازی پیمان معادی) با ناظم مدرسه‌اش بود و این صحنه را که در قسمت هشتم سریال «افعی تهران» پخش شد، «توهین به مقام معلم» تلقی کردند.

پیمان معادی هم در پی این اتفاق، چنین نوشته بود: «لزوم توضیح این نکته مایه تعجب عوامل سازنده «افعی تهران» شده که شخصیت ناظم مدرسه در این سریال به عنوان یک شخصیت ساختگی به هیچ‌وجه پرچم‌دار تمام شاغلین نظام آموزشی کشور نیست.  همان‌طور که شخصیت اصلی سریال به عنوان یک منتقد و کارگردان سینما، روان‌شناسِ قصه، مدیر مهدکودک و سایر شخصیت‌های این مجموعه نمایشی با تمام نقاط ضعف و قوت خود نماد اعضای صنف‌شان به حساب نمی‌آیند. عوامل ساخت سریال «افعی تهران» از اهمیت نهاد مدرسه و معلم در تربیت مردم یک جامعه آگاه هستند و به خوبی می‌دانند که بعد از خانواده مهم‌ترین نهاد موثر در پرورش افراد یک جامعه، مدرسه است.»

اظهارات پیمان معادی در تکریم جایگاه معلمان و توضیحات وی درباره شخصیت‌های این سریال به نظر می‌رسد تا حدودی پرونده این حاشیه را مختومه کرد. ضمن اینکه ساخته سامان مقدم در قسمت‌های قبلتر هم با حاشیه‌هایی از جنس دیگر مواجه بود.

گریم سحر دولتشاهی در نقش یک تراپیست

پیش‌تر گریم سحر دولتشاهی در این سریال و نقش او به عنوان تراپیست مورد انتقاد برخی رسانه‌ها قرار گرفته بود. یکی از سکانس‌های ثابت سریال افعی تهران، «اتاق درمان» بود و عملکرد درمانگر حاضر در این سریال به گونه‌ای بود که واکنش برخی از کارکنان این صنف را به دنبال داشت. به اعتقاد آنان عملکرد درمانگر حاضر در این سریال با چهارچوب‌های تخصصی درمان روانشناختی تضادهای چشمگیری داشت.

«افعی تهران» به کارگردانی سامان مقدم براساس فیلمنامه پیمان معادی و پویا مهدوی‌زاده ساخته شده و پیمان معادی، سحر دولتشاهی، مریلا زارعی، آزاده صمدی، بهادر مالکی و … در آن به ایفای نقش پرداختند.

متن کامل یادداشت سامان مقدم و تقدیر از عوامل «افعی تهران»

مقدم با انتشار متنی نوشت: «دیشب قسمت چهاردهم آماده شد و کار من با «افعی تهران» بعد از شانزده ماه به پایان رسید. از نویسندگان پیمان معادی و پویا مهدوی زاده بابت متن وسوسه‌ برانگیزشان، بابت شهامت در انتخاب موضوع و نگارش شخصیت پیچیده آرمان بیانی بسیار سپاسگزارم. ممنون از پویا مهدوی زاده عزیز برای بازنویسی‌های مکرر و حضور پیوسته‌اش در طول فیلمبرداری.

پنجمین همکاری با مرتضی غفوری عزیز حرفه ای تمام عیاری که حضورش همیشه مهم تر و موثرتر از یک مدیر فیلمبرداری برایم بوده. ششمین تجربه با سیامک میهمان‌دوست و تیم خوش فکرش. اگر پیشنهادهای انقلابی سیامک نبود حتما افعی تهران جذابیت امروز را نداشت. بی تعارف بخش عمده‌ای از موفقیت این کار مدیون توانایی های اوست.

هفتمین تجربه با امیر توسلی که در پخته‌ترین دوره کاری‌اش به سراغش رفتم. پنجمین همکاری با ایرج شهزادی، نعیم مسچیان و محمود خرسند عزیز که هر سه چه در بخش صدای صحنه و چه در صداگذاری و طراحی صدا فوق‌العاده خلاق و هنرمند بودند. پنجمین همکاری با ایمان امیدواری عزیز و تیم درجه یک گریم.

هشتمین همکاری با علیرضا شمس، دستیار و رفیق همه این سال‌ها. بابت مدیریت این پروژه بسیار سنگین و کمک هایش در انتخاب بازیگران اصلی و معرفی ماهور نعمتی که از بین ۱۶۰ کودک انتخاب شد بسیار ممنونم. همه دستیارانم، آرش، امیرعلی، مهشاد، سعید و دنیا همه فن حریف و حرفه ای بودند و در انتخاب بازیگران فرعی و کودک سنگ تمام گذاشتند. دمتون گرم. و اولین تجربه با ندا نصر طراح لباس خوش فکر و کامیاب امین عشایری عزیز طراح صحنه از هر دو ممنونم.

و چه لذتی داشت همکاری با پیمان معادی در جایگاه بازیگر. واقعا به نظرتون پیمان در این کار فوق‌العاده نیست؟ اگر بخواهی فقط تعداد دفعاتی که تحت تاثیر بازیش بغض کردی را بشماری به دردسر می‌افتی. همکاری دوباره من و پیمان بعد از بیست سال از ساخت کافه ستاره در تجربه افعی تهران با همه‌ی اختلاف نظرها، دوباره نتیجه داد و خاطره خوشی دیگر شد.

بسیار خوشحالم از همکاری دوباره با سحر دولتشاهی عزیز که در این چند ماه هم استعداد و زیبایی‌اش به رخ کشیده شد و هم اصالتش. ممنونم از آزاده صمدی عزیز برای بازی روان و گرمش. ممنون از ‌پ‍ژمان جمشیدی درجه یک که همیشه هوش بالا و استعدادش منو به وجد میاره. ممنونم از مریلا زارعی عزیز بابت حضور کوتاه اما تاثیرگذار و به یاد ماندنی اش و همچنین گروه بازیگران سریال که تمامی‌شان مسلط و کار بلد بودند و سپاس بسیار از همه رفقایی که در نقش خودشان اما بسیار واقعی و درخشان ظاهر شدند. هومن سیدی، امین حیایی، رضا یزدانی و مهران مدیری عزیزم.

«افعی تهران» فرصت خوبی بود برای یک موسیقی بازی حرفه‌ای و حال خوب کن، وسوسه ای که از سالها پیش داشتم. انتخاب هدفون برای آرمان بیانی تمهید خوبی شد برای شنیدن یک مجموعه‌ای از موسیقی‌های درجه یک، روی روزمرگی های شخصیت اصلی قصه.

انتخاب این مجموعه موسیقی متناسب با لحن و مود فیلم اصلا کار ساده ای نبود و گاهی انتخاب موسیقی های یک قسمت روزها زمان می‌برد. اساسا تدوین، صدای و موسیقی این پروژه حکایت بسیار متفاوتی بود.‍‍ پر از بازیگوشی و تجربه‌های جدید بود و چقدر خوشحالم موسیقی‌های انتخاب شده برای این کار هم اینقدر شنونده‌ی حرفه‌ای داشت.

بسیار ممنونم از تهیه کننده پروژه، دوست بسیار خوبم جواد فرحانی، بابت پیشنهاد سناریوی افعی تهران و ایجاد شرایطی آرام برای یک تولید منطقی و استاندارد.

سپاسگزارم از همراهی و حمایت های دوستانم در فیلم نت تیم تبلیغاتی خوش سلیقه شان، محمدرضا صابری، پرویز هادی زاده، مجتبی وحیدی و رفیق بسیار عزیزم علی سرتیپی.

ممنون از تک تک مخاطبانی که افعی تهران انتخابشان بود برای دیدن سریال.

و در انتها باید از ستاره افعی تهران (بابک) تشکر کنم. ماهور نعمتی عزیز، بی صبرانه منتظر همکاری دوباره با شما هستم. من و همه سازندگان افعی تهران، به احترام تو و مادر و پدر درجه یکت بابت پرورش چنین استعدادی کلاه از سر بر می‌داریم، به واقع تو در گرما و موفقیت افعی تهران نقش بسیار بزرگی داشتی. این را امروز همه تماشاگران میلیونی ات می‌دانند.»

امتیاز شما
برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا