جنگ نظارتی ساترا و صدا و سیما با وزارت ارشاد شدت گرفت

انتقادات قائم مقام ارشاد درباره جایگاه نظارتی صدا و سیما و پاسخ یکی از مدیران ساترا و دفاع از عملکرد نظارتی این سازمان، شدت اختلاف نظر میان وزارت ارشاد با صدا و سیما و ساترا را بیش از پیش کرده است.

سینما اعتماد – اظهارات چند روز پیش سیدمحمد هاشمی قائم مقام وزیر ارشاد در یکی از رسانه‌ها که علیه صدا و سیما و اختیار نظارت این سازمان بر ساترا عنوان شده بود و به تناقضات تصمیم‌گیری و نظارت در این سازمان پرداخته بود، جرقه شعله‌ور شدن آتش اختلاف میان وزارت ارشاد با صدا و سیما و ساترا را رقم زد. قائم مقام وزیر ارشاد در صحبت‌های خود به گرفتن اختیار نظارت از شبکه نمایش خانگی و صدا و سیما و محدود کردن آنها به تولید و همچنین راه‌اندازی یک کمیته‌ی فرادستگاهی برای شبکه نمایش خانگی مانند هیات نظارت بر مطبوعات اشاره کرده است.

هیچ جای دنیا بازیکن و داور از یک نهاد انتخاب نمی‌شوند

 هاشمی اظهار داشته: « در مساله صوت و تصویر فراگیر قائل به این هستیم که یک نهاد و شورای فرادستگاهی و حتی فراقوه‌ای شکل بگیرد و این کار را پیش ببرد. ممکن است این شورا شورای صدور مجوز باشد، ممکن است شورای حل اختلاف باشد. سوال این است وقتی من پلتفرم یا من تهیه‌کننده می‌بینم قوانین رعایت نمی‌شود، به کجا باید بگویم؟ به همان دستگاهی که خودش تهیه‌کننده و رقیب توست؟ نمی‌توان قاضی و ناظر و مجری و رقیب همه با هم یکی باشند. وزارت ارشاد مانند هنرمندان و منتقدان معتقد است نمی‌شود کار بخش خصوصی را به دستگاهی سپرد که خودش رقیب است؛ در هیچ جای دنیا بازیکن و داور از یک نهاد انتخاب نمی‌شوند.

تجربه ما نشان داده که مجموعه ارتباطی و نظارتی نمایش خانگی در ۵، ۶ ماهی که وزارت ارشاد نقش فعال‌تری داشت، خیلی بهتر شده است. اما اگر در ادامه مسیر کاری صورت گیرد که نشان‌دهنده این باشد که قرار است نابرادری یا رقیب‌تراشی شود، عملا در مواجهه به بن‌بست می‌خوریم.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک نهاد ذاتا تنظیم‌گر است و سابقه چند دهه تنظیم‌گری دارد. از طرف دیگر سازمان صداوسیما یک سازمان ذاتا تولیدگر است. وقتی ما به تنظیم‌گری می‌رسیم، اولویت با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و سازوکار و منطق، فهم اداری و تعاملی آن را هم داریم.

اینکه به یک سازمان ذاتا تولیدکننده کار تنظیم‌گری داده شود، طبیعتا باید برود و سازوکارش را در خودش ایجاد کند. اگر با همان عینک و منطق تولیدی و کارفرمای تولیدی به کار نگاه کند، تنظیم‌گری موفقی نخواهد داشت.»

معاون ساترا به مدیران ارشاد: خدا را شکر ما هستیم!

حالا پس از گذشت چند روز از اظهارات قائم مقام وزیر ارشاد، محمد حسام‌پور معاون نظارت ساترا در پاسخ به این صحبت‌ها در جمع خبرنگاران گفت: «در شش ماه گذشته ۲۰ کارگردان و تهیه‌کننده از ساترا مجوز تولید گرفتند و گفتند خدا را شکر که ساترا هست تا درهای بسته‌ی سازمان سینمایی و ارشاد را رد کنیم و معطل نمانیم.

وی همچنین درباره‌ی غیبت نمایندگان ارشاد در جلسات ساترا، گفت: دوستان دعوت می‌شدند، ولی چون شوراهای تخصصی مشق شب دارد و باید با آمادگی در جلسه حاضر شوند، یکی در میان غیبت می‌کنند تا کسی سراغ مشق شب هفته گذشته را نگیرد!

حسام‌پور بعد از این کنایه به معاونان وزیر ارشاد، گفت: شاید این از الطاف خفیه الهی بوده که ساترا توانسته فرصت نمایش خانگی برای امرار معاش هنرمندان عزیز را باز نگاه دارد.»

این درحالی است که ساترا هم این روزها درخصوص جلوگیری از صدور مجوز برای برخی از هنرمندان که مهران مدیری و سریال او با نام «اسکار» یکی از آنهاست و همچنین درباره تعارض منافع صدا و سیما با نمایش خانگی صحبتی به میان نیاورد.

حالا باید منتظر ماند و دید با وجود چنین اختلافاتی که درخصوص مسئولیت نظارت بر محتوای ساترا می‌شود و مدتهاست که محل اختلاف واقع شده، بالاخره چه تصمیمی برای ثبات تصمیم‌گیری صورت خواهد گرفت کدام نهاد در این مورد پیروز خواهد شد. البته که طبیعتا ساترا و صدا و سیما فارغ از اختلافات و تناقضی که در کارکرد و تولید محتواهای خود دارند، در حال حاضر ترجیح می‌دهند در کنار هم مقابل وزارت ارشاد بایستند.

امتیاز شما
برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا